
Z dnešných vianočných receptov sa dozviete, ako pripraviť chutné kakaové keksíky, farebné sušienky a sviatočný jablkový puding so škoricou.
Chutné kakaové keksíky
Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 20 minút
Celková doba prípravy: asi 35 minút
Vystačí na: 35 kusov
Prísady na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 1 zarovnaná PL preosiateho Holandského kakaa Dr. Oetker
- 100 g strúhaného kokosu
- 1 balíček BB pudingu bezgluténového Dr. Oetker
- 250 g zmäknutého masla
Ešte potrebujeme:
- 2 plechy na pečenie
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, kakaom, kokosom a BB pudingom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto.
- Z cesta vytvarujeme guličky o veľkosti vlašského orecha a nanesieme ich na plechy vyložené papierom na pečenie a trochu pritlačíme. Môžeme použiť pečiatky na cesto alebo výborným pomocníkom je tĺčik na mäso, ktorý pritlačíme, aby sme získali typický tvar sušienky.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 15 minút
Farebné sušienky
Náročnosť: jednoduchá príprava
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 30 minút
Vystačí na: asi 64 kusov
Prísady na cesto:
- 210 g hladkej múky
- 1 zarovnanú PL Gustinu bezgluténového Dr. Oetker
- 4 zarovnané PL preosiateho práškového cukru
- 1 balíček Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker
- štipku soli
- Zdobenie pestré Dr. Oetker
- 170 g zmäknutého masla
- 2 PL mlieka
Ešte potrebujeme:
- 2 plechy na pečenie
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s Gustinom, cukrom, trstinovým cukrom a soľou. Pridáme zdobenie, maslo a mlieko a ručne vypracujeme hladké cesto.
- Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát s rozmermi 25 × 25 cm a ostrým nožom nakrájame na malé štvorčeky s rozmermi asi 3 × 3 cm.
- Štvorčeky nanesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Čas pečenia: asi 15 minút (1 plech)
Jablkový puding so škoricou
Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 30 minút
Celkový čas prípravy: asi 50 minút
Vystačí na: 2 porcie
Prísady na puding:
- 1 balíček Premium Pudingu Jablko & Škorica Dr. Oetker
- 500 ml plnotučného mlieka
- 40 g cukru
Na ozdobenie:
- 2 jablká
- 1 PL prepusteného masla
- mandľové plátky
- kandizované brusnice
Ešte potrebujeme:
- 2 sklenené poháre
- teflónovú panvicu
Príprava:
- Na prípravu pudingu uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Puding nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť.
- Na ozdobenie jablká umyjeme, vykrojíme z nich jaderníky a nakrájame ich na tenké plátky. Na teflónovej panvici rozpustíme maslo a plátky jabĺk z oboch strán orestujeme. Vyberieme a necháme ich vychladnúť. Na suchej panvici opražíme mandľové plátky. Povrch vychladnutého pudingu ozdobíme plátkami jabĺk, mandlí a brusnicami..
Tip: Pre ešte výraznejšiu jablkovú chuť vložíme na dno pohára jablko nakrájané na malé kocôčky a zalejeme ho pudingom.