Dáte prednosť bábovke pred barančekom? Na šľahané a trené cestá je ideálna Babičkina voľba tortová, vyskúšajte z nej tento recept, cesto bude vláčne a kypré.

Potrebujeme:

  • 100 ml vody
  • 150 ml oleja
  • 250 g Hladkej múky Babičkina voľba tortová
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 4 vajcia
  • 250 g kryštálového cukru
  • Maslo na vymazanie formy
  • Krupica na vysypanie formy
  • Kakao, čokoláda

POSTUP:

  1. Kryštálový cukor, žĺtky a vanilkový cukor vyšľahajte do hustej peny.
  2. Pridajte olej, vodu a múku a všetko premiešajte.
  3. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, ktorý nakoniec opatrne vmiešajte do cesta. Odložte si 1/3 cesta.
  4. Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte krupicou Babičkina voľba.
  5. Nalejte cesto do bábovkovej formy a do zvyšného cesta vmiešajte kakao a čokoládu.
  6. Vložte formu do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi ¾ hodinu. Zapichnutím špajle zistíte, či je už bábovka hotová. Ak je po vybratí suchá, je bábovka upečená.