Aj vy počas veľkonočných sviatkov dávate prednosť bábovke pred barančekom? Na šľahané a trené cestá je ideálna väčšia forma – vyskúšajte tento recept.

Na veľkonočnú mramorovú bábovku potrebujeme:

  • 100 ml vody
  • 150 ml oleja
  • 250 g hladkej múky
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 4 vajcia
  • 250 g kryštálového cukru
  • maslo na vymazanie formy
  • krupica na vysypanie formy
  • kakao, čokoláda

POSTUP:

  1. Kryštálový cukor, žĺtky a vanilkový cukor vyšľahajte do hustej peny.
  2. Pridajte olej, vodu a múku a všetko premiešajte.
  3. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, ktorý nakoniec opatrne vmiešajte do cesta. Odložte si 1/3 cesta.
  4. Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte krupicou.
  5. Nalejte cesto do bábovkovej formy a do zvyšného cesta vmiešajte kakao a čokoládu.
  6. Vložte formu do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi ¾ hodinu.
  7. Zapichnutím špajle zistíte, či je bábovka hotová. Ak je po vybratí suchá, zmes je upečená.