
Dáte prednosť bábovke pred barančekom? Na šľahané a trené cestá je ideálna Babičkina voľba tortová, vyskúšajte z nej tento recept, cesto bude vláčne a kypré.
Potrebujeme:
- 100 ml vody
- 150 ml oleja
- 250 g Hladkej múky Babičkina voľba tortová
- 1 ks vanilkového cukru
- 4 vajcia
- 250 g kryštálového cukru
- Maslo na vymazanie formy
- Krupica na vysypanie formy
- Kakao, čokoláda
POSTUP:
- Kryštálový cukor, žĺtky a vanilkový cukor vyšľahajte do hustej peny.
- Pridajte olej, vodu a múku a všetko premiešajte.
- Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, ktorý nakoniec opatrne vmiešajte do cesta. Odložte si 1/3 cesta.
- Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte krupicou Babičkina voľba.
- Nalejte cesto do bábovkovej formy a do zvyšného cesta vmiešajte kakao a čokoládu.
- Vložte formu do predhriatej rúry na 180 °C a pečte asi ¾ hodinu. Zapichnutím špajle zistíte, či je už bábovka hotová. Ak je po vybratí suchá, je bábovka upečená.