
Blíži sa sviatok všetkých zamilovaných – Valentín, tak čo keby ste napiekli niečo sladké a vykúzlili sebe aj svojim blízkym úsmev na tvári? Čokoládová torta s jahodami dokáže navodiť skvelú romantickú atmosféru!
Čas prípravy čokoládovej torty s jahodami je asi 45 minút, maškrta vystačí na asi osem porcií.
Na cesto potrebujeme:
2 bielky
2 žĺtky
2 zarovnané PL cukru
3 zarovnané PL polohrubej múky
1 zarovnanú KL kypriaceho prášku do pečiva
1 zarovnanú PL preosiateho kakaa
Na krém potrebujeme:
100 g horkej čokolády
2 balíčky Premium Zlatého klasu s pravou vanilkou Dr. Oetker (40 g)
500 ml mlieka
2 balíčky vanilkového cukru
200 g zmäknutého masla
180 g práškového cukru
1 KL Rumovej arómy Dr. Oetker
3 PL jahodového džemu
300 g čerstvých jahôd
Na ozdobenie potrebujeme:
100 g čerstvých jahôd
Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi až dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Čas pečenia: asi 25 minút každý korpus
2. Tento postup na cesto opakujeme ešte 2x. Korpusy necháme vychladnúť.
3. Na prípravu krému rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli čokoládu. Zlatý klas uvaríme s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, vmiešame čokoládu, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a arómu a vyšľaháme dohladka.
4. Povrch korpusov potrieme džemom. Na jeden korpus nanesieme 1/3 krému a 1/2 jahôd nakrájaných na plátky. Zakryjeme druhým korpusom, nanesieme 1/3 krému a 1/2 nakrájaných jahôd. Zakryjeme tretím korpusom, povrch potrieme zvyšným krémom a boky uhladíme slabou vrstvou prečnievajúceho krému.
5. Povrch torty ozdobíme jahodami. Tortu odložíme do chladničky.