Blíži sa sviatok Valentín, čo tak napiecť si niečo sladké a vykúzliť si tak úsmev na tvári a navodiť romantickú atmosféru. Navyše môžete aj vyhrať balíček produktov od Dr. Oetker.

Čokoládová torta s jahodami

 Originálna čokoládová torta

Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 35 minút
Vystačí na: asi 8 porcií

 Potrebujeme:
Na cesto:
2 bielky
2 žĺtky
2 zarovnané PL cukru
3 zarovnané PL polohrubej múky
1 zarovnanú KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnanú PL preosiateho Holandského kakaa Dr. Oetker

Na krém:
100 g horkej čokolády
2 balíčky Premium Zlatého klasu s pravou vanilkou Dr. Oetker (40 g)
500 ml mlieka
2 balíčky Vanilkového cukru Dr. Oetker
200 g zmäknutého masla
180 g práškového cukru
1 KL Rumovej arómy Dr. Oetker
3 PL jahodového džemu
300 g čerstvých jahôd

Na ozdobenie:
100 g čerstvých jahôd

Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač

Príprava:

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi až dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Čas pečenia: asi 25 minút (každý korpus)

2. Tento postup na cesto opakujeme ešte 2x. Korpusy necháme vychladnúť.

3. Na prípravu krému rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli čokoládu. Zlatý klas uvaríme s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, vmiešame čokoládu, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a arómu a vyšľaháme dohladka.

4. Povrch korpusov potrieme džemom. Na jeden korpus nanesieme 1/3 krému a 1/2 jahôd nakrájaných na plátky. Zakryjeme druhým korpusom, nanesieme 1/3 krému a 1/2 nakrájaných jahôd. Zakryjeme tretím korpusom, povrch potrieme zvyšným krémom a boky uhladíme slabou vrstvou prečnievajúceho krému.

5. Povrch torty ozdobíme jahodami. Tortu odložíme do chladničky.

Tip: Povrch torty môžeme poliať Polevou tmavou Dr. Oetker.

 

Dúhová torta so srdiečkami

Pre rozžiarený úsmev

Náročnosť: stredne náročná príprava
Čas prípravy: 45 minút
Vystačí na: 12 porcií

Potrebujeme:
Na cesto:
6 žĺtkov
160 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
6 bielok
150 g polohrubej múky
1 balenie Farby gélovej potravinárskej žltej Dr. Oetker

Na náplň:
500 g zmäknutého masla
350 g práškového cukru
3 balíčky Vanilínového cukru
100 ml vlažného mlieka
1 balenie Farby gélovej potravinárskej ružovej Dr. Oetker
1 balenie Farby gélovej potravinárskej modrej Dr. Oetker
1 balenie Farby gélovej potravinárskej zelenej Dr. Oetker

Na ozdobenie:
1/5 balenia Marcipánu Dr. Oetker
1 balenie Farby gélovej potravinárskej červenej Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
formičku na vykrajovanie v tvare srdiečka

Postup:
1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po častiach spoločne s múkou vmiešame do peny. Cesto zafarbíme žltou farbou a nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Doba pečenia: asi 40 Minút

2. Korpus necháme vychladnúť.

3. Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Polovicu náplne zafarbíme ružovou farbou. Druhú polovicu rozdelíme na dve časti. Jednu zafarbíme modrou farbou a druhú zelenou.

4. Korpus vyberieme z formy, položíme na podnos a dvakrát ho pozdĺžne rozkrojíme.

5. Modrú náplň nanesieme na spodný diel korpusu, prikryjeme druhým dielom a nanesieme zelenú náplň. Priložíme vrchný diel korpusu a zľahka pritlačíme. Povrch a strany torty potrieme ružovou náplňou a tortu odložíme do chladničky.

6. Na ozdobenie zafarbíme marcipán červenou farbou. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme marcipán pomocou váľka. Formičkami povykrajujeme srdiečka a tortu nimi ozdobíme.

Súťaž:
Hrajte o 2 balíčky Dr. Oetker. Stačí, ak nám do komentára napíšete vašu najobľúbenejšiu sladkú dobrotu, ktorú pečiete na Valentína. Žrebujeme 14.2. 2021