1. Vo farbách vedie klasika – červená, zelená, biela, zlatá a strieborná

Nie je asi žiadnym prekvapením, že tohtoročná vianočná kolekcia je verná tradičným a rokmi overeným farebným kombináciám. V hlavnej úlohe je tak biela farba, ktorú dopĺňa typicky vianočná červená a zelená spolu s obľúbenými metalickými odtieňmi zlatej či striebornej. Tie nájdete na všetkých dekoráciách – od vianočných ozdôb na stromček, cez svietniky až po rozkošné plechovky na voňavé pečivo. Skvelým tipom na ozvláštnenie vianočnej výzdoby je ladenie iba do jednej farby. Monochromatický look ,,nefičí“ iba v móde, ale napríklad aj taký stromček s bielymi ozdobami, prípadne v bielo-striebornej alebo bielo-zlatej kombinácii pôsobí veľmi štýlovo a elegantne.

  1. Pohrajte sa s prírodnými materiálmi

Drevo, sklo, šišky, ihličie, prírodný baliaci papier, či bavlnená stuha. Dekorácie z týchto materiálov majú svoje čaro a doma s nimi pohodovú atmosféru vyčarujete aj ľavou zadnou. Výborne vyzerajú napríklad drevené nápisy, stromčeky či rozkošné soby, ktoré nájdete aj na štýlových svietnikoch. A chcete tip na nenáročnú dekoráciu? Naplňte misku šiškami alebo aj malými guľami a efektná ozdoba na stôl je raz-dva hotová. Ak ju chcete povýšiť na ďalší level, zakomponujte do mixu aj svetelnú reťaz.

  1. Svetielok a trblietok nie je nikdy dosť

Vianoce sú predsa o všetkom, čo sa trbliece a takisto o svetielkach. Čím viac svetielok, tým lepšie! Pokojne si rozvešajte rôzne svetelné reťaze po celom byte, omotajte ich okolo nábytku, dozdobte nimi slávnostne prestretý stôl alebo ich iba dajte do vázy a uvidíte koľko parády narobia! Takisto sa nebojte trblietavých ozdôb, ktoré budú tie svetielka krásne odrážať na všetky strany. Veď sú Vianoce, tak nech sa poriadne ligocú!

Recept na citrónovo-mandľové keksíky

 

Potrebujeme:
150 g hladkej múky
100 g mletých mandlí
100 g práškového cukru
125 g masla
1 žĺtok
kôra & šťava z 1 citróna

Postup:
Múku zmiešame s mandľami, cukrom, pridáme mäkké maslo (je dobré vybrať ho z chladničky o niečo skôr, aby malo izbovú teplotu), žĺtok, citrónovú kôru aj šťavu a ručne (alebo pomocou šikovného robota) vypracujeme kompaktné cesto. Ak je príliš tekuté, pridáme múku, ak príliš sypké, pridáme maslo alebo trochu mlieka. Hotové cesto necháme aspoň polhodinu (no pokojne aj cez noc) odpočívať, potom ho vyvaľkáme, povykrajujeme keksíky, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov (v závislosti od hrúbky a veľkosti keksíkov) asi 5-10 minút pekne dozlata. Upečené koláčiky necháme vychladnúť a na záver ich môžeme ešte pocukrovať, alebo zlepiť džemom. Dobrú chuť!

Zdroj: Kik