Odštartujte želírovaciu sezónu na plné obrátky! Zapojte sa do súťaže o 2x  balíček produktov na zaváranie od Dr. Oetker a pripravte si chutné džemy či sirupy z plodov jari. Stačí ak správne odpoviete na jednoduchú súťažnú otázku: Aký je rozdiel medzi džemom a marmeládou? 

a) Marmeláda je vyrobená iba z citrusových plodov.
b) Marmeláda je vyrobená iba z bobuľového ovocia.
c) Medzi marmeládou a džemom nie je rozdiel.
Svoje odpovede píšte dole do komentárov
A pripájame aj jeden skvelý recept
Jahodový džem s chilli
Skvelý džem na každú príležitosť s Pektínom a Kyselinou citrónovou MAXI Dr. Oetker.Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: 20 minút
Vystačí na: asi 10 pohárov (200 ml)

Potrebujeme:
1 kg jahôd
350 g kryštálového cukru
1 ks červenej chilli papričky
0,5 balíčka Pektínu Dr. Oetker
2 KL Kyseliny citrónovej MAXI Dr. Oetker

Príprava:
1. Jahody umyjeme a väčšie kúsky prekrojíme. Dáme ich do hrnca, privedieme k varu a  jemne popučíme. Jahody nemixujeme, chceme mať v džeme kúsky jahôd. Pridáme aj nadrobno nakrájanú chilli papričku. Stačí  1 ks, ak ste odvážni, kľudne prihoďte aj 2 ks.

2. Pol balíčka pektínu zmiešame s 2 PL cukru a 2 KL kyseliny a pridáme k rozvareným jahodám. Za stáleho miešania privedieme do varu a 1 minútu dôkladne povaríme.

3. Pridáme zvyšný cukor a opäť privedieme do varu. Dôkladne povaríme (min. 5 minút).

4. Horúci džem plníme do pripravených pohárov. Poháre dôkladne uzavrieme a otočíme dnom nahor aspoň na 5 minút.