Mama je osobou, ktorá môže nahradiť všetkých, no ju nenahradí nik. Zapojte sa do súťaže ku Dňu matiek a venujte svojej mame špeciálne sladké prekvapenie, ktoré bolo pripravené s láskou.

Stačí ak do komentára doplníte nasledujúcu vetu:  „Milá mamina, chcel / a by som ti povedať, že: …“ Traja z vás získajú balíček od Dr. Oetker. Žrebujeme 11.5. Ku Dňu matiek pripájame aj skvelý recept na sladkú maškrtu  Srdce Pavlova. 

Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 25 minút
Celkový čas prípravy: 115 minút
Vystačí na: asi 4 porcie

 Prísady na cesto:

  • 1 balenie Pavlova torty
  • 150 ml studenej vody
  • Farba potravinárska gélová modrá
  • Farba potravinárska gélová ružová
  • Dekor mix ružový
  • Dekor mix modrý

Na náplň:

  • malinový krém (súčasť balenia)
  • 400 – 500 ml smotany na šľahanie

Okrem toho potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
  • plech na pečenie

Príprava:
1. Na prípravu korpusov v mise dôkladne vyšľaháme zmes s vodou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Zmes rozdelíme na polovicu a každú zafarbíme inou farbou. Postupne zmesami naplníme cukrárske vrecko. Na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme 2 ružové srdcia a potom 2 modré srdcia. Vložíme do rúry predhriatej na 150 °C, teplotu ihneď znížime na 110 °C a sušíme.

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

Plynová rúra:  stupeň 1

Čas sušenia: asi 90 minút

2. Rúru vypneme a korpusy necháme v uzavretej rúre vychladnúť.

3. Na náplň vyšľaháme krém so smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Ružové a modré srdcia k sebe zlepíme náplňou. Nakoniec okolo dozdobíme modrým a ružovým zdobením.