
Vystačí na: asi 6 pohárov à 200 ml. Doba prípravy: asi 40 minút
Prísady:
- 500 g hrušiek (čistá hmotnosť)
- 350 g jabĺk kyslastých (čistá hmotnosť)
- 500 g cukru
- 150 ml čírej jablkovej šťavy
- 1 balíček Kyseliny citrónovej Dr. Oetker
- ½ balíčka Pektín Dr. Oetker
Príprava:
- Hrušky a jablká olúpeme, najemno pokrájame a odvážime 500 g hrušiek a 350 g jabĺk. Vo veľkom hrnci zohrejeme 250 g cukru a na strednom ohni necháme skaramelizovať do zlatista. Hrniec odstavíme zo sporáka.
- Ovocie, jablkovú šťavu a kyselinu citrónovú pridáme ku karamelu. ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker zmiešame s 2 PL cukru, pridáme do hrnca a všetko dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme 1 minútu. Pridáme zvyšný cukor, privedieme do varu, dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.
- Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.
- Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme postáť na viečkach.
TIP: Džem môžeme pripraviť aj s trstinovým cukrom.
Súťaž: Hrajte o balíček želírovacích produktov od Dr. Oetker.
Napíšte dole do komentára, aký produkt od Dr. Oetker používate najčastejšie
Žrebujeme 28.8. 2020