Vystačí na: asi 6 pohárov à 200 ml. Doba prípravy: asi 40 minút

Prísady:

  • 500 g hrušiek (čistá hmotnosť)
  • 350 g jabĺk kyslastých (čistá hmotnosť)
  • 500 g cukru
  • 150 ml čírej jablkovej šťavy
  • 1 balíček Kyseliny citrónovej Dr. Oetker
  • ½ balíčka Pektín Dr. Oetker

Príprava:

  1. Hrušky a jablká olúpeme, najemno pokrájame a odvážime 500 g hrušiek a 350 g jabĺk. Vo veľkom hrnci zohrejeme 250 g cukru a na strednom ohni necháme skaramelizovať do zlatista. Hrniec odstavíme zo sporáka.
  2. Ovocie, jablkovú šťavu a kyselinu citrónovú pridáme ku karamelu. ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker zmiešame s 2 PL cukru, pridáme do hrnca a všetko dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme 1 minútu. Pridáme zvyšný cukor, privedieme do varu, dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.
  3. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.
  4. Odoberieme prípadnú penu a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme postáť na viečkach.

TIP: Džem môžeme pripraviť aj s trstinovým cukrom.

Súťaž: Hrajte o balíček želírovacích produktov od Dr. Oetker.
Napíšte dole do komentára, aký produkt od Dr. Oetker používate najčastejšie
Žrebujeme 28.8. 2020