Nechajte sa inšpirovať našimi receptami a pripravte svojej rodine a priateľom skvelú grilovanú zeleninu. Na takýto kulinársky zážitok budú dlho spomínať.

Letný šalát so šunkou

1 väčšia cuketa

4 cherry paradajky

150 g kvalitnej dusenej šunky v celku

1 mozzarella

za hrsť rukoly

morská soľ

olivový olej

mleté biele korenie

balzamikový krém

Postup:

1. Cukety umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom oleji ich opečieme na grile, alebo v grilovacej panvici z oboch strán.

2. Šunku nakrájame na hrubšie hranolčeky, paradajky umyjeme a prekrojíme. Mozzarellu natrháme na menšie kúsky, alebo môžeme použiť malé gulôčky mozzarelly v celku.

3. Do hlbšej misy dáme opláchnutú rukolu, pridáme šunku, opečenú cuketu, mozzarellu a nakrájané paradajky. Ochutíme soľou, korením a jemne pokvapkáme olivovým olejom. Zľahka premiešame a podávame s nakrájanou opečenou bagetou. Podľa chuti šalát pokvapkáme balzamikovým krémom.

Grilovaná zelenina

1 baklažán

1 mäsitá žltá paprika

1 veľká kapia

1 cuketa

1 strúčik cesnaku

olivový olej

oregano

tymian

morská soľ

mleté čierne korenie

Postup:

1. Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Baklažán a cuketu na kolieska. Baklažán osolíme a necháme chvíľu vypotiť. Prebytočnú tekutinu odsajeme papierovou utierkou.

2. Na plech alebo gril rozložíme zeleninu, posypeme oreganom, tymianom, prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Pokvapkáme olivovým olejom, ale ak máme po ruke olej v spreji, je to ideálny spôsob, ako rovnomerne a striedmo zeleninu naolejovať.

3. Pečieme asi 25 minút. Zeleninu servírujte buď samostatne s opečenou bagetou alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu.