
Nechajte sa inšpirovať našimi receptami a pripravte svojej rodine a priateľom skvelú grilovanú zeleninu. Na takýto kulinársky zážitok budú dlho spomínať.
Letný šalát so šunkou
1 väčšia cuketa
4 cherry paradajky
150 g kvalitnej dusenej šunky v celku
1 mozzarella
za hrsť rukoly
morská soľ
olivový olej
mleté biele korenie
balzamikový krém
Postup:
1. Cukety umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom oleji ich opečieme na grile, alebo v grilovacej panvici z oboch strán.
2. Šunku nakrájame na hrubšie hranolčeky, paradajky umyjeme a prekrojíme. Mozzarellu natrháme na menšie kúsky, alebo môžeme použiť malé gulôčky mozzarelly v celku.
3. Do hlbšej misy dáme opláchnutú rukolu, pridáme šunku, opečenú cuketu, mozzarellu a nakrájané paradajky. Ochutíme soľou, korením a jemne pokvapkáme olivovým olejom. Zľahka premiešame a podávame s nakrájanou opečenou bagetou. Podľa chuti šalát pokvapkáme balzamikovým krémom.
Grilovaná zelenina
1 baklažán
1 mäsitá žltá paprika
1 veľká kapia
1 cuketa
1 strúčik cesnaku
olivový olej
oregano
tymian
morská soľ
mleté čierne korenie
Postup:
1. Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Baklažán a cuketu na kolieska. Baklažán osolíme a necháme chvíľu vypotiť. Prebytočnú tekutinu odsajeme papierovou utierkou.
2. Na plech alebo gril rozložíme zeleninu, posypeme oreganom, tymianom, prelisovaným cesnakom, soľou a korením. Pokvapkáme olivovým olejom, ale ak máme po ruke olej v spreji, je to ideálny spôsob, ako rovnomerne a striedmo zeleninu naolejovať.
3. Pečieme asi 25 minút. Zeleninu servírujte buď samostatne s opečenou bagetou alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu.