Pre mnohých z nás je neodmysliteľne prvým chodom jedálneho lístka chutná  polievka. Krémová tekvicová polievka je skvelá v tom, že príjemne zahreje najmä v chladnejších dňoch a naopak v teplejších zasa osvieži a zasýti, keď ju servírujeme len jemne zohriatu.

Najchutnejšia polievka je z tekvice hokkaido a jej prípravu zvládne aj začiatočník. Tu je recept:

Potrebujeme:

  • 1 kg tekvice Hokkaido
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja Luccese
  • 3 poháre kuracieho vývaru
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 4 lyžice kyslej smotany Pilos (18%)

Postup:
Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka, nakrájame na kúsky. Mrkvu, cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady restujeme v hrnci na troche olivového oleja asi 3 minúty. Potom zeleninu zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou domäkka. Na záver polievku rozmixujeme dohladka a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pred podávaním ozdobíme lyžicou kyslej smotany.