
Pre mnohých z nás je neodmysliteľne prvým chodom jedálneho lístka chutná polievka. Krémová tekvicová polievka je skvelá v tom, že príjemne zahreje najmä v chladnejších dňoch a naopak v teplejších zasa osvieži a zasýti, keď ju servírujeme len jemne zohriatu. Najchutnejšia je z tekvice hokkaido a jej prípravu zvládne aj začiatočník.
- 1 kg tekvice Hokkaido
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja Luccese
- 3 poháre kuracieho vývaru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 lyžice kyslej smotany Pilos (18%)
Postup:
Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka, nakrájame na kúsky. Mrkvu, cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady restujeme v hrnci na troche olivového oleja asi 3 minúty. Potom zeleninu zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou domäkka.
Na záver polievku rozmixujeme dohladka a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Pred podávaním ozdobíme lyžicou kyslej smotany.
Zdroj. Lidl