Vianočná  hubová polievka

Potrebujeme:
4 vrecká KetoDiet proteínovej hubovej polievky
500 g čerstvých húb, príp. šampiňóny
2 cibule
2 kaleráby
čerstvý kôpor
rasca soľ
karí korenie kyslá smotana olivový olej

Postup:
Na olivovom oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme huby, rascu, soľ a dusíme. Kaleráb nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme karí korenie. Pripravíme si proteínovú polievku podľa návodu. Časť podusených húb a uvarený kaleráb vmiešame do polievky a rozmixujeme. Zvyšok pridáme v celku. Dochutíme kyslou smotanou a ozdobíme čerstvým kôprom.

Batátovo – tekvicový šalát

Potrebujeme:
2 maslové tekvice alebo 1 maslová a 1 hokaido
2 väčšie batáty
4 vajíčka
zväzok jarnej cibuľky kyslé uhorky

Postup:
2 lyžice horčice
2 lyžice majonézy soľ
korenie

Postup:
Tekvice obkrájame, vydlabeme a nakrájame na rovnako malé kocky. Rovnako ošúpeme batáty a nakrájame. Všetko uvaríme v osolenej vode asi 10 min. Medzitým uvaríme vajíčka natvrdo, olúpeme a nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájame jarnú cibuľku a aj kyslé uhorky podľa chuti. Všetko zmiešame, osolíme, okoreníme, dochutíme horčicou a majonézou.

 

Pečený pstruh na rozmaríne

Potrebujeme:
4 pstruhy
2 citróny
4 lyžice olivového oleja soľ
rozmarín

Postup:
Pstruha posolíme i zvnútra, pokvapkáme citrónom a olivovým olejom. Navrch môžeme dať plátky citrónu a poukladáme vetvičky rozmarínu a dáme piecť. Plech je dobré vystlať papierom na pečenie.

Vianočné vanilkové rožky

 

 

Potrebujeme:

100 g masla
1 vajce
100 g mandľovej múky
100 g hladkej špaldovej múky vhodnej na pečenie 1 vrecko KetoDiet proteínovej vanilkovej kaše
5 lyžíc brezového cukru (Xylitol) od Iswari Sušené sójové mlieko na obaľovanie rožtekov

Postup:
Všetky ingrediencie spracujeme do cesta, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme cca hodinu odležať v chladničke. Z cesta tvarujeme rožteky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 °C cca 20 min. Ešte horúce obaľujeme v sušenom sójovom mlieku.